Bel ons gerust: 06 40 17 36 91 els@ebsd.nl

Managementondersteuning

Projectondersteuning

Notuleren

Tekst & Taal

Interim

Coaching

Teksten voor internet

Wordt uw webtekst gelezen? Dat is maar de vraag.
Leest u deze pagina’s op dezelfde manier als u tekst leest op papier? Waarschijnlijk niet. Bezoekers van internetpagina’s hebben meestal haast. Ze zoeken informatie en willen die snel. De meeste mensen ‘scannen’ de internetpagina’s die ze voorgeschoteld krijgen. Alleen al daarom moeten teksten op internet zeer bondig en helder zijn, met links naar de onderdelen die de lezer interessant vindt. Niets is zo vermoeiend voor de ogen als lange teksten lezen op een computerscherm.
Kortom: schrijven voor internet vergt een speciale vaardigheid.
Een webtekst moet ‘scanbaar’ zijn. De bezoeker beslist in enkele seconden of hij een site interessant vindt of niet. Of hij er kan vinden, waar hij naar op zoek is. U heeft maar heel kort tijd om uw bezoeker ervan te overtuigen dat uw site interessant is. Want de bezoeker ‘zapt’ nog sneller langs internetsites, dan langs tv-kanalen.
Teksten voor internet moeten dus duidelijk, leesbaar en vooral kort zijn, gericht op de doelgroep. Probeer niet alles in één keer te vertellen. Weglaten is een kunst. Een kunst die EBSD Tekst en Taal beheerst.
Natuurlijk zijn bezoekers soms op zoek naar uitgebreide informatie over een onderwerp. Maar ongetwijfeld vinden ze het dan belangrijk dat deze informatie is te downloaden. Om rustig na te lezen. Inderdaad, op dat ‘ouderwetse’ papier!